Etappe 7 Lasse - Biarritz 70km
Door: Okke
Blijf op de hoogte en volg Okke
28 Augustus 2021 | Frankrijk, Biarritz
Vanochtend weer bijtijds opgestaan om een prima ontbijt te nuttigen in ons hotel. Boudewijn, Wim en Okke, stapten op de fiets met volgauto Rob. Rijn had gisteravond met behulp van Rob zijn auto al uit Biarritz opgehaald. Hij wilde graag zaterdag vroeg al gaan rijden richting Nederland. Boreas en Casper wilden ook graag met hem mee, zij waren wel steeds als eerste boven op de berg maar wilden na 6 dagen fietsen graag uitrusten in de auto en ze konden dan mooi Rijn vergezellen richting Tours.
De tocht van vandaag begon erg mooi met langzaam stijgende wolken tussen de heuvels en de dalen. We reden nog verkeerd en kwamen op een boerenerf met een boer op een crossmotor en 2 blaffende honden. We zijn snel omgekeerd en snel weggefiets, Wim moest een extra sprint trekken want de hond had het op zijn ballonkuiten. (Na al dat klimmen zijn ze nu nog imposanter). De route was constant op en af en liet weer een mooi stuk van Frans Basken land zien. Halverwege waren we Rob kwijtgeraakt omdat we vergeten waren te vertellen dat we een zeer steil stuk uit de route hadden geschrapt. (Afkorting).
Toen we het ontdekten hebben we hem meteen gebeld. Hij vertelde dat hij een schitterend uitzicht had en dat de helling ca 20% was en vol met landbouw ongeregeldheden.
Hij heeft toen de achtervolging ingezet. Hiervoor gebruikte hij de tracking mogelijkheid van Boudewijns Garmin. (Dank Tineke en sorry Rob dat we het vergeten waren te vertellen dat we een short cut hadden genomen).
We arriveerden rond 12.00 uur gelijktijdig in Biarritz bij het huis van Dolinda en Miriam. We bleken maar ca 3,5 uur nodig gehad te hebben voor de fietstocht. (1 uur sneller dan we hadden gedacht). Na koffie te hebben gekregen en Okkes spullen uit de auto te hebben gelegd is Rob nog even wat gaan halen voor onderweg en hebben Boudewijn en Wim zich kunnen douchen. Iets na 1 uur hebben ze de achtervolging ingezet op Rijn en consorten.
Waarom Rijn vandaag niet meer wilde fietsen zal wel altijd een geheim blijven, misschien heeft het iets te maken met niet willen verliezen. Zijn Strakke actie van vroeg vertrekken leverde hem uit eindelijk 1 uur tijdwinst op t.o.v. Rob, Boudewijn en Wim. Hij werd wel gepresenteerd op veel files veroorzaakt door onhandig rijdende Fransen die terugkwamen van vakantie. (Oh ja leerpuntje uit de Franse vakantie blijven de volgende keer)
Ondertussen heeft Christiaan een korset aangemeten gekregen en is er een terugvlucht voor zondag voor hem geboekt naar Nederland. Hij mocht nog zelfs een dagje langer blijven in Lourdes.
28 Augustus 2021 - 22:51
Dolinda :
Een bijzondere ervaring rijker terug naar huiis. -
28 Augustus 2021 - 22:58
Miriam Van Brandwijk :
Heel blij dat jullie zo’n fijne week hebben gehad en dat iedereen op Christiaan na, redelijk heel is gebleven!
Xxx
Miriam -
29 Augustus 2021 - 07:09
Frank:
Goed om te lezen dat het weer een mooi avontuur was en mooie foto’s ook, fijn dat Christiaan een vlucht naar huis heeft, goeie reis! -
29 Augustus 2021 - 09:37
Harmless:
Ok boys, op naar de evaluatie en ducttape en lijm om Chris z'n fiets weer cyclable te krijgen. Happy dat t verder (schijnbaar?) probleem loos is verlopen. Afgezien natuurlijk van de talloze malen dat jullie verkeerd rijden...;)). Neem nou 'ns 'n kompas mee ...
Goeie veilige terugreis mannen.
PS: Frank, heb jij niet een experimenteel prototype navigatie voor dummies in t assortiment.... :) -
29 Augustus 2021 - 19:30
Coby Nell:
Super dank voor de inspirerende verhalen van jullie fietsavontuur. Ik heb ervan genoten luierend op de bank.
Christiaan nogmaals sterkte , hoop dat het meevalt.
Okke en Mirjam nog mooie Spaanse dagen