Etappe 1 KKK-DDD tour 2025 Disentis naar Cama 104k
Door: Okke
Blijf op de hoogte en volg Okke
01 Juni 2025 | Zwitserland, Cama
Etappe 1 KKK-DDD tour 2025 Disentis naar Cama 104km
Na gisteravond met ons zessen gegeten te hebben, een goede nachtrust en een voortreffelijk ontbijt, voor het eerste de auto ingepakt met al onze spullen. Na wat passen en meten paste alles er toch in. Na een statie foto in onze nieuwe outfit, voor deze reis als verrassing meegenomen door Tammo. We met zijn allen vertrokken om de Passo del Lucomagno 1920m te beklimmen. Na een klim van ca 20 km waren we boven. Menno als eerste gevolgd door Wim, Boreas, Tammo, Okke en Werner. Boreas ging terug om de volgauto op te halen we hadden afgesproken in Bellinzona elkaar te zien voor de lunch. Na een hele lange (ca 50km) maar erg mooie afdaling kwamen we beneden aan in een wereld met palmbomen en mooi huizen. Werner wil er meteen zijn volgende vakantie naar toe.
In het oude centrum van Bellinzona was een ambachtelijk markt met regionaal eten. We hebben dit meteen geproefd. Gestoofd vlees met polenta het smaakte voortreffelijk.
We zijn tijdens onze lunch vermaakt door Zwitsers straattheater. Tammo en Okke waren op een bepaald moment onderdeel van de show.
Na de lunch nam Tammo het stuur over van Boreas en zijn we naar ons Motel in Cama gefietst. Menno moest zijn val skills nog even gebruiken toen hij pardoes uit stilstand om viel met zijn fiets, gelukkig niets geblesseerd hij lande netjes op zijn rug in de berm. We zijn wel met een klein navigatiefoutje en via een leuk klimmetje bij het verkeerde adres beland (voor een B[e-38]B). Na even vragen en op de navigatie kijken hebben we het toch gevonden. Tammo zat al op ons te wachten op het terras. Na kort overleg werd besloten om een ijsbad te nemen in de rivier. Tijdens ons verblijf op de rots in de rivier steeg het water plotseling snel. Zijn toen snel het water weer uitgegaan maar waren wel heerlijk afgekoeld.
Vandaag hebben we voor het eerst Bergkoning van de dag uitgereikt. Het is geworden ……Menno.Hij heeft 5 punten verdient voor het algemeen bergklassement.
Voor foto's kijk op polarstep!
Volg me op mijn reis 'Tour de Schweiz e delle Dolimiti' viahttps://www.polarsteps.com/OkkevanBrandwijk/18332579-tour-de-schweiz-e-delle-dolimiti