Etappe 3 KKK -DDD Tour 2025
Door: Okke
Blijf op de hoogte en volg Okke
03 Juni 2025 | Italië, Tirano
Etappe 3 KKK-DDD Tour 2025 Piuro naar Tirano 104km
Na alle regen van gisteren was de rivier naast het hotel veranderd in een wilt stromende rivier. Maar het goede nieuws was dat de zon scheen en het waarschijnlijk de hele dag droog zou blijven. Nadat Tammo de auto had ingepakt en Werner had aangeboden om na de Malojapas de auto op te halen en dan verder te rijden. We vertrokken met ons zessen voor een klim van 30km. Maar na 10 km stond Werner ineens met een geknapte ketting. Na enig gesleutel en de missinglink van Okke kon hij verder, maar hij besloot om terug naar de auto te gaan en deze op te halen. (Verstandige keus). De andere zijn door dit schitterende dal naar de top gefietst. Werner werd bij de grens aangehouden en moest eerst een strikvraag beantwoorden. Ze vroegen aan hem uit welk bouwjaar de Citroën DS was. Gelukkig gokte hij goed en mocht verder rijden. Boreas was duidelijk als eerste boven op de Maljopas en verzamelde de nodige punten voor het bergklassement. Na de goede verzorging op de top vervolgde we onze weg naar Pontresina om te lunchen. St Moritz werd door de fietsers gemeden, maar Werner flaneerde met de DS door de straten en had veel bekijks.
Onderweg naar Pontresina hebben nog even een stukje fietspad gepakt maar dit bleek een gravelpad. Okke, Wim, Boreas en Menno zochten snel de gewone weg op maar Tammo vond het zo leuk dat hij een heel andere route koos, hij kwam daardoor wel wat later op onze lunchplek aan.In Pontresina heerlijk geluncht en daar bood Tammo aan om verder te rijden zodat Werner weer kon fietsen. We zijn met een flinke tegenwind begonnen aan de Berninapass. Hoe hoger we kwamen hoe kouder en bewolkter het werd. Boreas reed zo een tempo op kop dat we allemaal bij konden blijven, Tammo stond onder weg om foto’s te maken en ons aan te moedigen. Zo kwamen we kort achter elkaar op de top van de Berninapass aan. Tammo Na de gebruikelijke foto’s zijn we naar Poschiavo afgedaald om daar het centrum te bewonderen en vooral het Ossariun met de schedels is bijzonder. Tammo is hier weer op de fiets gestapt en Boreas heeft het laatste stuk naar het hotel in Tirano met de auto gereden.
Werner is naar de fietsenmaker gegaan en heeft een nieuwe ketting. Het blijf een vraagteken waarom de ketting brak. (Misschien kent Werner zijn eigen krachten niet).
Menno is de stad in gelopen om te kijken waar we kunnen eten en heeft iets gevonden.
We hebben gegeten in een leuk Italiaans restaurantje/pizzeria. Ondanks dat weerman Wim had voorspeld dat het niet zou regenen zijn we goed natgeregend bij de wandeling door de stad. Nu alles drogen en morgen ons klaar maken om de Mortirola te beklimmen.
03 Juni 2025 - 22:43
Miriam:
Gefeliciteerd met de bolletjespet, Boreas!